Сериозен е въпросът дали тези потоци от мигранти - част от

...
Сериозен е въпросът дали тези потоци от мигранти - част от
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Дали потоците мигранти не са система за пропускане на враждебно настроени спрямо ЕС?

" Сериозен е въпросът дали тези потоци от мигранти - част от които стопираме, а други пропущаме, не са система за пропускане на враждебно настроена по отношение на Европейски Съюз и НАТО агентура ". Това сподели проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, по БНР.

И добави, че по-важната статистика е какъв брой не са възпрените мигранти. Като предвижда, че по първостепенната, второстепенната и третостепенната републиканска пътна мрежа е доста допустима да се случва безвреден транспорт на мигранти, а движението по Автомагистрала " Тракия " да се употребява единствено като стръв за полицията.  

" Експерти, осведомени с ситуацията, настояват, че мигрантските групи са такива, които известно време са обитавали в турските лагери. В тях има над 4 млн. мигранти, огромна част от тях са от Афганистан и те по-скоро са пристигнали там през предишното лято и есен, тъй като в този момент планинските проходи не са в положение да бъдат преминати. Заради земетресението средствата са мощно лимитирани и по тази причина те са решили за най-разумно да тръгнат към Западна Европа. Какви тъкмо са тези хора? Защото такива младежи - неукрепнали и с лабилна душeвност, се намират във филтрационни лагери и са прелестна плячка за всички разследващи централи. Турция има остаряла тактика за внедряване на агентура. Вероятно част от тях са вербувани. Напълно допустимо е в групите, с които са се движели от Афганистан, да има и представители на пакистанското разузнаване, което има съществени ползи в Западна Европа, и е открито, че употребява мигрантския поток за инфилтриране ". 

Проф. Радулов акцентира, че като външна граница на Европейския съюз би трябвало да използваме всички благоприятни условия, които ни се дават. 

" Европейски Съюз отхвърля да даде пари за гранично оборудване от вида на мрежата, защото съвременната наклонност е за основаване на интелигентна граница - това е сигнална система, която се състои от разнообразни видове сензори от дронове и други уреди, които разрешават ранно предупреждение за групи, които идват към българската граница, и обявяване на дежурни екипи, които са добре готови. Това изисква смяна на цялата идея за запазване на границата... Рискът за Европа е осезателен. В Германия има ужасно напрежение, тъй като мигрантите, които се обгрижват и с държавни, и с общински средства, които понижават обаче парите за придобивки, с които германците са привикнали. Отделно обществената система е претрупана. Европа е узряла по отношение на концепцията да окаже по-концентрирана помощ ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР